recepty na léto

11. srpna 2007 v 18:45 | berry&rorry
tak jsem si tak řikala, že když je léto, a doktůrkové žvaní, ako mame dodržovat pitny režim, tak že bych sem mohla dat nějaky ten recept na dobrý coctail? ne? tady to je... je to original ...
Malinový koktejl
* 5 lžic malin (asi polovina sklenice)
* 2 cl vanilkový likér
* 2 cl malinový sirup
* 5 cl smetana
* led (asi půl sklenice)
* smetanu na dolití
1. Připravíme si vysokou sklenku, naplníme ji ledem. Do mixéru vložíme očištěné maliny, přelijeme vanilkovým likérem, malinovým sirupem, smetanou a nakonec přidáme drobnější led.
3. Dobře promixujeme, stačí 10-30 vteřin, podle velikosti použitého ledu.
4. Ze skleničky vysypeme led, přelijeme do ní koktejl a doplníme smetanou.
5. Ihned podáváme se srkacím stéblem, můžeme ještě doplnit kousky rozmačkaného čerstvého ovoce.
Kliknutím zobrazíte větší formát - Letní malinový koktejl

Šampaňský koktejl s malinami
* 3 cl malinové šťávy
* 7-12 cl suchého sektu
* čerstvé nebo mražené maliny na ozdobu
* snítka čerstvé máty (když neseženete taky se to bez ní obejde)
1. Připravíme si vyšší úzkou sklenku na šampaňské, tzv. flétnu. Koktejl připravujeme přímo ve skle.
2. Na dno skleničky nalijeme ovocnou šťávu a opatrně po stěně dolijeme vychlazeným sektem.
3. Povrch nápoje ozdobíme celými malinami, mátou a podáváme doplněné míchátkem.
Kliknutím zobrazíte větší formát - Šampaňský koktejl s malinami
Caipirinha s limetkou
* 5 cl cachaca (nebo jiný světlý rum)
* 1 větší limetka
* 2 lžičky třtinového hnědého cukru
* drcený led
1. Caipirinhu mícháme přímo ve skle. Připravíme si sklenku, naplníme ledem a vychladíme.
2. Dobře omytou nebo chemicky neošetřenou limetu nakrájíme na 8-10 dílků a vložíme na dno sklenice na whisky (old fashioned).
3. Přidáme dvě lžičky hnědého cukru a lžičkou nebo pomocí drtítka přímo ve sklenici pomačkáme a podrtíme. Přilijeme cachacu, doplníme drceným ledem a zamícháme. Vložíme srkací stéblo a ihned podáváme.
Kliknutím zobrazíte větší formát - Caipirinha s limetkou
Jahodová Margarita
* 4 cl tequila
* 2 cl jahodový likér
* 1,5 cl limetová nebo citronová šťáva
* 4 jahody
* sůl
* led
1. Na okraji koktejlové sklenky vytvoříme slanou krustu. Okraj skleničky obkroužíme dílkem citronu nebo limety a navlhčenou část obtiskneme v soli na talířku.
2. Jahody omyjeme a osušíme, polovinu si ponecháme na ozdobu a zbytek prolisujeme přes sítko do mixéru nebo nakrájíme na kousky. Přidáme tequilu, likér, citrusovou šťávu a nakonec led.
3. Chvíli mixujeme, dokud z ledu nevznikne ledová tříšť, přibližně 20 vteřin, a opatrně přelijeme do připravené skleničky tak, abychom neporušili krustu na okraji, ozdobíme jahodami a mátou nebo meduňkou a ihned podáváme.
Jahodová Margarita
Cuba Libre
* 4 cl rum bílý
* 12 cl Coca-Cola, na dolití
* 1 limetka nebo citron
* led
1. Cuba Libre mícháme přímo ve skle. Sklenici naplníme do 2/3 ledem a vyfrapujeme.
2. Vodu ze skla slijeme pomocí lžíce na led a do sklenice přidáme nakrájenou limetu nebo citron, přilijeme odměřený rum a dolijeme colou.
3. Promícháme 2-3krát míchací lžičkou a podáváme s brčkem.
Cuba Libre
Frapování
Při přípravě nápoje přímo ve skle se před mícháním sklenice frapují, aby byl podávaný nápoj skutečně velice studený.
Sklo se naplní do 2/3 ledem, koktejlky plné a míchací tyčinkou se ledem míchá a otáčí dokola jedním směrem, dokud se sklo nevychladí. Voda se před přiléváním ingrediencí slije pomocí barmanského sítka nebo barmanské lžíce na led, podle typu sklenic, ve kterých se míchaný nápoj podává.
berry
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.