recepty na zmrzlinu

29. září 2007 v 9:28 | berry&rorry

Čokomil

Ingredience

granko 4 lžičky, smetana ke šlehání 250 ml, polotučné mléko 2 lžíce

Postup

Všechny ingredience smíchejte, nalejte do vhodné nádoby (může být i tvořítko na led) a nechejte zrmznout.

Florencie

Ingredience

kakao 1 hrnek, moučkový cukr 1 hrnek, hořká čokoláda 150 g, instantní káva 3 lžíce, mletá skořice 1 kávová lžička, smetana ke šlehání 5 lžíc, kávový likér 3 lžíce

Postup

Rozehřejte cukr, kávu, skořici a čokoládu, přimíchejte smetanu a likér, nechejte vychladit a poté zmrazit.

Tvarohová pěna

Ingredience

tvaroh, salko, mražené ovoce

Postup

Hodinu před přípravou dejte do lednice vychladit salko. Pak vložte do mixéru jakékoliv mražené ovoce (nejlepší jsou jahody, maliny nebo meruňky), tvaroh a salko. Vše řádně promíchejte. Výslednou pěnu můžete podávat ihned. Co takhle se zmrzlinou rovnou hubnout? Více zde...

Rybízový nářez

Ingredience

piškoty 100 g, žervé nebo jiný smetanový sýr 600 g, bílý jogurt 300 g, cukr moučka 200 g, černý rybíz 350 g

Postup

Formu, která se používá na biskupský chlebíček vyložte potravinovou fólií. Dno zakryjte piškoty (50 g). Smíchejte sýr s jogurtem, cukrem, rybízem a zbylými, rozdrcenými piškoty a tuto směs vylijte do formy. Během hodiny je pochoutka zmrzlá. Po vyndání ponořte formu do horké vody a vyklopte obsah na tác.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.